فرآیند ترمووود
فرآیند ترمووود
مبدع و صاحب امتیاز فرآیند ترموود ، مرکز تحقیقات فنی VTT فنلاند می باشد. این فرآیند به سه فاز تقسیم می شود:
فاز 1 – افزایش دما
دمای چوب به سرعت با استفاده از گرما و بخار آب به حدود 100 درجه سانتی گراد رسانده می شود. سپس به آرامی دمای چوب به 130 درجه سانتی گراد افزایش داده می شود. از بخار آب برای جلوگیری از ترک برداشتن سطح چوب در طول فرآیند بهره گیری می شود. همچنین بخار آب مانع فعل و انفعالات شیمیایی درون چوب می گردد. رطوبت داخل ترمو وود در این فاز به حدود صفر می رسد.
فاز 2 – تغییرات ترمو
در این مرحله دما به حدود 185 تا 212 درجه سانتی گراد افزایش می یابد. میزان افزایش بستگی به رده ترمو چوب داشته و زمانی که به دمای مورد نظر رسید حدود 2 الی 3 ساعت در این دما نگه داشته می شود. بخار آب مانع آتش گرفتن چوب در دمای بالا شده و همچنین مانع فعالیت شیمیایی نیز می گردد.
فاز 3 – خنک کردن
در این مرحله با پاشیدن آب بر روی چوب ها دمای آنها کاهش یافته و این امر تا رسیدن چوب به رطوبت مورد نظر ادامه پیدا می کند.
چوب به عنوان ماده اولیه می تواند سبز و یا خشک شده باشد. اگر فرآیند با چوب سبز آغاز شود، می توان چوب را در یک فاصله زمانی بسیار کوتاه خشک نمود. فرآیند ترمو چوب برای انواع گونه های سوزنی و پهن برگ مناسب بوده و تنها لازم است برای هر گونه خاص تنظیمات مناسب در سیستم اعمال گردد.